Tijdelijke omleiding aan de reizigerstunnel kant busstation

Geplaatst op 01 mrt. 2024
20240301 091329
Vanaf maandag 4 maart 2024 (na de spits) tot vrijdag 15 maart 2024 is de reizigerstunnel vanuit het busstation richting het Koningin Mathildeplein tijdelijk afgesloten ter hoogte van perron 7-8. Er is een omleiding voor de reizigers voorzien.

De aannemer is bezig met de constructie van de roltrap aan deze kant van het station. Voor de veiligheid van de reizigers wordt de zone waar de werken plaatsvinden afgesloten waardoor een rechtstreekse doorgang tijdelijk niet mogelijk is.

Kom je vanuit de richting busstation?

Reizigers die van het busstation naar de treinperrons 9 tot 12 willen gaan, worden omgeleid ter hoogte van het perron 7-8 richting de centrale reizigersdoorgang. Van daaruit kun je die perrons bereiken via lift, roltrappen of trap. De nodige signalisatie is voorzien.

De sporen 1 tot en met 3 en de sporen 7 en 8 blijven wel toegankelijk vanuit deze reizigerstunnel. De perrons 4 en 5 zijn door de verbouwingen buiten dienst.

Kom je van het Koningin Mathildeplein?

Vanuit het Koningin Mathildeplein kun je de sporen 9 tot 12 via beide ingangen bereiken, evenals via de doorgang aan de kant Brussel (Cloquetgang).

Wil je naar de sporen 1 tot 3 dan neem je best de centrale reizigersdoorgang.

Slecht te been of reis je met zware koffers of een buggy ?

Volg dan de omleiding en gebruik de tunnel richting busstation. Die heeft geen hellingen of trappen.

De toegankelijke route herken je aan deze signalisatie.

Bewegwijzering A

Doorgang 's nachts volledig afgesloten

De doorgang door de reizigerstunnel vanaf het busstation naar het Koningin Mathildeplein is in die periode 's nachts tussen 1.30 uur en 4 uur volledig afgesloten. De enige manier om het station als voetganger te kruisen is dan via de fototunnel (tijdelijke tramtunnel).

240304 cdc PGSP mobiliteit tevoet 02

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.