Tramlijn 1 onderbroken van 20/02 tot 5/03

Geplaatst op 10 feb. 2023
DSC 8126
Door onderhoudswerken in de omgeving van de Kortrijksepoortstraat rijdt lijn 1 van maandag 20 februari tot en met zondag 5 maart niet naar het station. Wie tussen het station en het centrum pendelt, kan gebruik maken van lijn 2.

Onderhoudswerken

De werken gaan door in de Kortrijksepoortstraat, de Nederkouter en aan het Koophandelsplein. Het doel is om het wegdek te verbeteren. Lokaal worden delen van het oude asfalt verwijderd en vernieuwd.

Impact tramverkeer

Tram 1 rijdt van 20 februari tot en met 5 maart niet via de Kortrijksepoortstraat, maar rijdt vanaf Rabot via de Korenmarkt naar Gent Zuid en Gentbrugge Stelplaats (zie tramnetschema hieronder).

Reizen tussen station en centrum kan nog steeds met tram 2 (Melle Leeuw - Zwijnaarde) en tram 2B (Melle Leeuw – UZ). Aan het station zijn de opstapperrons voor deze lijnen licht aangepast:


Tramlijn

Richting

Perron

2

Zwijnaarde

17

2

Melle Leeuw

18

2B

UZ

17

2B

Melle Leeuw

18

Alle informatie over deze werken en de omleidingen vind je op de website van De Lijn.

Bekijk hier het schema van het aangepaste tramnet:

GSP Affiche A2 infobord 022023 tramnet web
GSP Affiche A2 infobord 022023 Web

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.