Tweede fase werken De Lijn Koningin Maria-Hendrikaplein

Geplaatst op 16 okt. 2018
Tweede fase werken de lijn koningin maria hendrikaplein

Van 22 oktober tot en met 9 november 2018 voert De Lijn de tweede fase uit van de werken aan de traminfrastructuur op het Koningin Maria-Hendrikaplein. Er wordt gewerkt aan de aansluiting van de Ventweg (aan cinema Rex) met de Koning Albertlaan.

De Lijn vervangt de tramsporen, de wissels en de wisselsturing. De data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. Elke werkdag wordt nachtwerk voorzien. De aannemer doet het mogelijke om dit binnen het minimum te houden.

Bereikbaarheid tijdens de werken

De gevolgen per vervoerswijze zijn:

Voetgangers en fietsers:

Worden lokaal omgeleid ter hoogte van de oversteek aan de Koning Albertlaan.

Auto en taxi:

De Prinses Clementinalaan zal vanaf 26/10 terug tweerichtingsverkeer zijn.

De doorgang van of naar de Koning Albertlaan is onderbroken. Verkeer tussen de Koningin Elisabethlaan en de Koning Albertlaan is niet mogelijk. Er is een omleiding voorzien via de Sint-Paulusstraat en de Meersstraat.

De Meersstraat wordt tijdelijk een éénrichtingsstraat. Auto’s komende van de K. Albertlaan mogen de Meersstraat niet in. De straat is vanuit de K. Albertlaan nog steeds bereikbaar via de Raketstraat.

Daarnaast is er ook een omleiding in de Koningin Fabiolalaan in de richting van het station. Deze gaat via de Aaigemstraat en de Koning Boudewijnstraat. Deze omleiding is nodig omwille van het éénrichtingsverkeer in de Koningin Fabiolalaan (in het deel tussen de Koning Boudewijnstraat en de Tenderstraat) richting Snepkaai.

Tram en bus:

De meeste buslijnen rijden weer via de gebruikelijke route. Er is geen omleiding meer via het Koningin Mathildeplein. Er stoppen dus geen bussen meer aan die kant van het station. Volgende bussen hebben tot het einde van de werken een aangepaste reisweg en tijdelijk perron:

Buslijn Richting Halte aan het station
9, 41, 43, 65 en 67

K. Albertlaan

Station Gent-Sint-Pieters

Perron 19 in de P. Clementinalaan (tegenover het Infopunt)

Via Sportstraat en Patijntjesstraat naar tijdelijke halte in de K. Boudewijnstraat

14, 15 en 16
Tijdelijke halte in de K. Fabiolalaan (aan de fietswinkel)

Vanaf woensdag 24 oktober stoppen de tramlijnen 2 en 4 opnieuw aan hun normaal perron:

Tramlijn Richting Halte aan het station
Tram 2 en 4 Zwijnaarde/UZ
  • Tot en met 23/10 aan tijdelijke halte in de P. Clementinalaan
  • Vanaf 24/10 terug aan perron 17 voor de ingang van het station

Voor meer informatie over de omleidingen van de buslijnen, zie de overzichtsplannen van De Lijn.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.