Op donderdag 15 mei en vrijdag 16 mei 2008 kregen de bewoners van de onmiddellijke omgeving van het station een uniek aanbod: een begeleid bezoek aan de werven van het Project Gent Sint-Pieters én aan de Infrabelwerf op de Snepkaai.
Op donderdag 15 mei was het de beurt aan de bewoners van de Sint-Denijslaan, Roosakker, Vina Bovypark, Voskenslaan, Ganzendries, Reigerstraat, Poelsnepstraat, Onafhankelijkheidslaan, en A. Musschestraat. Om 18.30 uur kwamen ze samen bij Max Mobiel in de Voskenslaan, voor een korte inleidende PowerPointpresentatie. Schepen van Openbare werken Martine De Regge, regiodirecteur Dirk Busschaert van De Lijn, adjunctdirecteur communicatie Infrabel Guido Ardeel en regiodirecteur B-Holding Christiane Van Rijckeghem waren aanwezig. Zij beklemtoonden het belang van de werken in en rond Gent Sint-Pieters.
Vervolgens HAD iedereen per fiets een tocht langsheen alle werken moeten maken, waar telkens een verantwoordelijk ingenieur zou wachten met uitleg. "Had", want een wolkbreuk stak een stokje voor het plan. We zijn dan overgestapt op plan B: een ingekorte wandeling naar 3 van de 5 geplande werven. Eerst werd de voorlopige tramtunnel bezocht, daarna de Timichegtunnel en als laatste de Prinses Clementinalaan. Als afsluiter werden de bewoners opnieuw bij Max Mobiel ontvangen voor een drankje en een kleine versnapering. De aanwezigen namen uitgebreid de tijd om de aanwezige maquette van het Project Gent Sint-Pieters en de verschillende plannen te bezichtigen en nog vragen te stellen aan de ingenieurs en de mensen van het Infopunt.
Op vrijdag 16 mei waren de bewoners van de Koningin Fabiolalaan, Maria-Hendrikaplein, Suzanne Lilarstraat, Tenderstraat, Frans De Potterstraat, Aaigemstraat, K. Boudewijnstraat, P. Clementinalaan en een stukje Kortrijksesteenweg uitgenodigd. Zij werden ontvangen in het parochiehuis Sint-Paulus in de Patijntjesstraat. Het weer zat deze keer wel mee. Er kwamen ook nog extra genodigden van de kant Sint-Denijslaan opdagen, die graag de ‘gemiste' werven wilden zien. Na een inleiding door Schepen van mobiliteit Karin Temmerman en door Infrabel-directeur Infrastructuur Luc Martens kregen de aanwezigen een PowerPointuiteenzetting. Daarna vertrokken ze in 4 groepen voor een fietstocht van ruim 2 uur, langs de 4 aan gang zijnde werven van het Project Gent Sint-Pieters en langs de werf van Infrabel aan de Snepkaai. (Infrabel bouwt daar een niet-gelijkgrondse verkeerswisselaar voor treinen, die ervoor moet zorgen dat het extra derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge op een snelle wijze toegang geeft tot het station Gent Sint-Pieters. Er verschijnt dus een gigantisch betonnen viaduct.) De avond werd opnieuw afgesloten met een hapje en een drankje, en verhelderende gesprekken over het Project Gent Sint-Pieters.