Veilige Koningin Fabiolalaan en Rijsenbergwijk tijdens bouw parkeergarage

Geplaatst op 19 mrt. 2008

Planning voorjaar 2008

Het minder Hinder team PGSP heeft voor het voorste deel van de K. Fabiolalaan (zone waar de ondergrondse parkeergarage wordt gebouwd) een snelheidsbeperking aangevraagd van 30 km/u. Om de rijstrook langsheen de werf verder te beveiligen zal er eenrichtingsverkeer toegelaten worden richting K. Maria-Hendrikaplein, en dat enkel voor bewoners en fietsers. Al het andere verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Aaigemstraat en de K. Boudewijnstraat.
Laad- en losbewegingen van o.m. betonmixers zal streng gescheiden gebeuren achter de werfhekken. De intensieve grondafvoer vanuit de bouwput gebeurt sinds eind 2007 via de eigen werfweg, die wij vlak naast de treinsporen hebben aangelegd. Pas een heel eind voorbij de S. Lilarstraat komen de geladen vrachtwagens op de K. Fabiolalaan.
Het minder Hinder team en de stad Gent laten ook extra verbodsborden voor zwaar verkeer (behalve plaatselijk vrachtvervoer) plaatsen op de invalswegen tot de Rijsenbergwijk, zodat het zwaar vervoer de woonstraten niet meer onveilig maakt.

Ter info voor de bewoners van de K. Fabiolalaan

Verwacht u vanaf april-mei 2008 aan het zicht op 5 torenkranen in de bouwput aan de K. Fabiolalaan. Zij zullen over de lengte van de hele werf (400 meter) zorgen voor de materiaal-bewegingen in en uit de werfput.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.