Verkeersafwikkeling Roosakker en fietsen langs de R4 tijdens de aanleg van de nieuwe Valentin Vaerwyckweg

Geplaatst op 08 jul. 2009

De aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen de R4 aan Flanders Expo en het station Gent-Sint-Pieters (ter hoogte van de sporthal van de Hogeschool Gent) - de zogenaamde Valentin Vaerwyckweg - neemt een versnelling vanaf 4 augustus 2009.

Luchtfoto met de nieuwe Valentin Vaerwyckweg

Na de laatste uitgravingen zal de aannemer intensief funderingsmateriaal aanvoeren. Ter hoogte van het verkeersknooppunt R4 en de brug over de ringvaart wordt er ook gestart met de bouw van een fietsers- en voetgangerstunnel ONDER de nieuwe Valentin Vaerwyckweg.

De werkzaamheden hebben volgende effecten op de verkeersafwikkeling:

1. Vanaf 4 augustus 2009 zal de Roosakker een doodlopende straat worden. U kan daar niet langer meer doorsteken naar de (private) wegen op het Hogeschooldomein, noch per auto, noch per fiets, noch te voet. De Sint-Denijslaan blijft dan de enige ontsluitingsweg voor de Roosakker.
2. Fietsers die van de R4 gebruik maken tussen Merelbeke en Drongen dienen het stuk R4 binnenring te vermijden tussen de Kortrijksesteenweg en de Sint-Denijslaan.
U kunt oversteken naar de buitenring aan de Oudenaardsesteenweg, aan de Kortrijksesteenweg (Maaltebrug) en aan de Beukenlaan (auto- en spoorwegbrug).

Wij willen benadrukken dat alle werkzaamheden enkel overdag zullen gebeuren, ten vroegste vanaf 7 uur 's ochtends. Om de werfzone te beveiligen, zullen er in bepaalde zones metalen afrasteringen geplaatst worden.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet ons te contacteren.

Heeft u vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 / 241 24 11 of mail info@projectgentsintpieters.be.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.