Vlotter parkeren in een deel van de Rijsenbergwijk

Geplaatst op 27 jun. 2008

Om een aantal redenen is de parkeerdruk in uw straat en in de Rijsenbergwijk de jongste tijd onaangenaam verhoogd:

- In de K. Fabiolalaan sneuvelden er parkeerplaatsen door de bouwwerf voor de ondergrondse parkeergarage van het Project Gent Sint-Pieters
- In de Smidsestraat en de K. Boudewijnstraat werden fietsrekken opgesteld ten koste van een aantal autoparkeerplaatsen
- De parkeermeters in parkeerzone 9 en 10 (zone tussen Gordunakaai, Citadelpark, treinsporen en Verpleegsterstraat-Sportstraat) laten dagparkeren toe. Wij weten dat sommige pendelaars van dit systeem gebruik maken om een parkeerplaats in de straten in te nemen.

Het Infopunt Project Gent Sint-Pieters en het stadsbestuur kregen hierrond een aantal klachten en suggesties binnen.

Om de bewoners, plaatselijke bedrijven en zelfstandigen (en hun klanten) wat meer ademruimte te geven, heeft het stadsbestuur en de NMBS wat volgt goedgekeurd:

- Er komen 95 extra voorbehouden plaatsen voor bewonersparkeren, waar u met een bewonerskaart geldig kunt staan. De nieuwe zones voor bewonersparkeren bevinden zich in de Smidsestraat (12), de Knokkestraat (8), de Aaigemstraat (18), de K.Boudewijnstraat (9), de Prosper Claeysstraat (16), de Distelstraat (17), en - aan de andere kant van de sporen- de Sint-Denijslaan(15). Het Gents parkeerbedrijf herinnert u eraan dat elke gedomicilieerde bewoner - ongeacht of hij een garage heeft - recht heeft op één gratis bewonerskaart. Voor de tweede wagen kunt u een bewonerskaart kopen aan 100 euro per jaar. Bewoners die kunnen aantonen dat hun garage door een werfsituatie moeilijk (of niet) bereikbaar is, kunnen hun tweede bewonerskaart tijdelijk gratis verkrijgen.

Verkeersborden bewonersparkern en beperking 3,5ton

- De parkeerduur in een aantal betalende straten wordt beperkt tot maximum 3 uur (uitgezonderd bewonersparkeren). Uw bezoekers, klanten of eventuele werknemers zullen dus tijdens een langere parkeertijd een tweede ticket moeten ophalen. Dit parkeerregime zal gelden in de Smidsestraat, de Aaigemstraat, de K. Boudewijnstraat, de K. Fabiolalaan, de Distelstraat, de Tenderstraat, de Duifhuisstraat en de Verpleegsterstraat.
- Echt dagparkeren zal wel nog kunnen in de overige straten van parkeerzone 9 en 10.

Deze wijzigingen zijn een gevolg van een burgemeestersbesluit dat ingaat vanaf eind juni 2008, tot het einde van de grote werken in de K. Fabiolalaan (in 2010).

- Een laatste, uitzonderlijke maatregel om de parkeersituatie in uw buurt te verbeteren, komt van de NMBS-Holding. Bent u bewoner, of hebt u/werkt u in een zaak in het deel van de K. Fabiolalaan tussen de huisnummers 1 t.e.m. 55 (stuk dat zich pal tegenover de werf ondergrondse parkeergarage bevindt), dan kunt u tegen betaling van 195 euro per jaar een verzekerde parkeerplaats krijgen in de pendelparking in de K. Fabiolalaan (tegenover de Aaigemstraat). Dit parkeergebouw telt 3 verdiepingen, is voor het grootste deel overdekt en is de klok rond en 7 dagen per week open. Via NMBS-districtsdirecteur mevrouw C. Van Rijckeghem, K. Maria- Hendrikaplein 2, 9000 Gent (tel 09 241 23 02) kunt u een parkeerabonnement (op nummerplaat) aanvragen.

Wij hopen oprecht dat bovenstaande maatregelen voor u een verbetering zullen zijn. Aarzel niet ons te contacteren als u verder uitleg behoeft.

Met vriendelijke groeten,

Greet Riebbels
Communicatie project Gent Sint-Pieters

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.