Voormalig postgebouw binnenin ontmanteld, sloop buiten start

Geplaatst op 03 sep. 2007

Bewonersbrief 03.09.07 Afbraak postgebouw september - oktober - november 2007

Geachte bewoner,

Het voormalige postgebouw Gent X gaat nu echt tegen de vlakte. Zoals u weet is het gebouw voor de zomer binnenin ontmanteld. Vanaf 4 september begint de aannemer het betonnen skelet zelf neer te halen. Volgens de huidige planning zal het sloopwerk 10 weken duren, dus tot ongeveer half november 2007.

De afbraakkraan zal eerst het lage middendeel neerhalen, vervolgens het hoge achterste deel, en als laatste het kopgebouw (aan de kant van het K. Maria Hendrikaplein). Tijdens die laatste fase zal een veiligheidzone OP het openbaar domein moeten worden ingenomen. Details daarover delen we u mee, zodra mogelijk. Sloopwerken 's nachts of tijdens het weekend zijn op dit ogenblik NIET gepland.

Het puin wordt ter plaatse verbrijzeld, en daarna met vrachtwagens afgevoerd via de K. Fabiolalaan. We doen al het mogelijke om lawaai- en stofhinder tot een minimum te beperken. Zo wordt er een permanente sprenkelinstallatie aangevoerd.

Een stuk postgeschiedenis verdwijnt dus dezer dagen uit het Gentse stadsbeeld. Op de plaats van de oude post bouwen we de komende jaren een ondergrondse parkeergarage voor 2.800 auto's en 6.800 fietsen, en een kiss & ridezone. Gelijkgronds zal zich een deel van het nieuwe (flink grotere) busstation situeren.

Mocht u vragen hebben, of opmerkingen, aarzel dan niet ons te contacteren, via mail, brief, telefoon, of ter plaatse op het Infopunt. Infopunt Project Gent Sint-Pieters, Districtsgebouw NMBS-groep, K. Maria Hendrikaplein 2, 9000 Gent (open op dinsdag van 14-16 uur en op donderdag van 10-12 uur), tel. 09 241 24 11, info@projectgentsintpieters.be.

Met vriendelijke groeten,

Greet Riebbels, Communicatie Project Gent Sint-Pieters.

v.u. Daniel Termont, voorzitter stuurgroep, p/a Botermarkt 1, 9000 Gent

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.