Voskenstunnel weer open/Koningin Fabiolalaan één richting op 8 december 2007

Geplaatst op 07 dec. 2007

Geheel volgens planning gaat de Voskenslaantunnel vanaf zaterdag 8 december 2007 weer open voor het autoverkeer. Gedurende een dikke maand werd één rijstrook ter hoogte van de tunnel ingenomen voor de afbraak van het voormalige postgebouw. De springstoffen én de kranen hebben inmiddels hun werk gedaan. Het opruimen van het resterende puin kan vanaf nu binnen de private werfzone gebeuren.

Wegversmalling K. Fabiolalaan

Op het eerste deel van de K. Fabiolalaan (kant K. Maria-Hendrikaplein, tot vlak voor de Aaigemstraat) komt er, aansluitend op de vrijgave van de Voskenstunnel, een inname van openbaar domein. Vanaf maandag 10 december 2007 krijgen de aannemers die de ondergrondse parkeergarage bouwen, een vergunning om de parkeerstrook én één rijstrook langsheen hun werf te gebruiken. De aannemers zullen de zone inrichten als een duidelijk afgebakende laad- en losstrook. De striktere scheiding tussen werf en publiek domein zal de netheid van de weg en de veiligheid voor de weggebruikers bevorderen. Eenrichtingsverkeer en wegomleiding K. Fabiolalaan:

Op een deel van de K. Fabiolalaan (het stuk langsheen de werf) organiseert de politie voor een langere periode eenrichtingsverkeer en een wegomleiding. Auto's én fietsers die vanaf de Snepkaai naar het station rijden, volgen een verplichte omleiding via de Aaigemstraat en de K. Boudewijnstraat, waar ze dan richting Voskenslaan (station) of K. Albertlaan kunnen kiezen. Het parkeergebouw van de NMBS ter hoogte van de Aaigemstraat blijft bereikbaar. In de omgekeerde richting, vanaf het K. Maria-Hendrikaplein naar de Snepkaai kan alle verkeer (auto's en fietsen) gewoon door. Aan de parkeerplaatsen op de K. Fabiolalaan (kant huizen) wordt niet geraakt. Voor het openbaar vervoer verandert er niets. Bus 9 (tussen Mariakerke en Gentbrugge) wordt sinds september 2007 plaatselijk omgeleid ten gevolge van werkzaamheden in de Sportstraat. Het aangepaste traject blijft gehandhaafd zolang de bouwactiviteiten in de K. Fabiolalaan duren. Het infopunt PGSP verspreidt deze informatie aan alle omwonenden en belanghebbenden, via een brief in de bus, en via de website.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.