Voskenstunnel weer open; Koningin Fabiolalaan plaatselijk eenrichtingsverkeer

Geplaatst op 07 dec. 2007

Gent, 7 december 2007

INFORMATIEBRIEF: VOSKENSTUNNEL WEER OPEN VOOR VERKEER/NIEUWE OMLEIDING IN KONINGIN FABIOLALAAN

Geachte,

Eerst het goede nieuws: vanaf zaterdag 8 december 2007 zal de Voskenslaantunnel weer opengesteld worden voor het autoverkeer. U herinnert zich dat we, gedurende een dikke maand, één rijstrook ter hoogte van de tunnel moesten innemen voor de afbraak van het voormalige postgebouw. De springstoffen én de kranen hebben inmiddels hun werk gedaan. Zoals gepland kan de tunnel zaterdag e.k. op veilige wijze worden vrijgegeven.

Maar, via deze brief brengen wij u ook op de hoogte van een nieuwe wegversmalling, op het eerste deel van de K. Fabiolalaan (kant K. Maria-Hendrikaplein, tot vlak voor de Aaigemstraat).

Vanaf maandag 10 december 2007 krijgen de aannemers die de ondergrondse parkeergarage bouwen, een vergunning om de parkeerstrook én één rijstrook langsheen hun werf in te nemen. De aannemers zullen de zone gebruiken als een duidelijk afgebakende laad- en losstrook. De striktere scheiding tussen werf en publiek domein zal de netheid van de weg en de veiligheid voor de weggebruikers bevorderen.

Op een deel van de K. Fabiolalaan (het stuk langsheen de werf) komt er dus voor een langere periode eenrichtingsverkeer en een wegomleiding, via de Aaigemstraat en K. Boudewijnstraat.

Concreet: Auto's en fietsers die vanaf de Snepkaai naar het station willen, moeten hetzij parkeren in het parkeergebouw van de NMBS ter hoogte van de Aaigemstraat (dat gebouw blijft bereikbaar). Ofwel moeten ze een omleiding volgen via de Aaigemstraat en de K. Boudewijnstraat, waar ze dan richting Voskenslaan (station) of K. Albertlaan kunnen kiezen.

In de omgekeerde richting, vanaf het K. Maria-Hendrikaplein naar de Snepkaai kan alle verkeer (auto's en fietsen) gewoon door.

Aan de parkeerplaatsen op de K. Fabiolalaan (kant huizen) wordt niet geraakt.

Rond de nieuwe werfzone wordt duidelijke signalisatie geplaatst. Voor het openbaar vervoer verandert er niets. Bus 9 (tussen Mariakerke en Gentbrugge) wordt sinds september 2007 plaatselijk omgeleid ten gevolge van werkzaamheden in de Sportstraat. Het aangepaste traject blijft gehandhaafd zolang onze bouwactiviteiten in de K. Fabiolalaan duren.

Dan nog dit: binnenkort beginnen we aan de grote grondtransporten. Als onze eigen werfweg is aangesloten op onze bouwput, komen tientallen vrachtwagens per dag de uitgegraven grond ophalen. (De werfweg ligt vlak naast de sporen en komt pas op de K. Fabiolalaan ter hoogte van het Patijntje.) Het gaat om ruim 300.000 m³ grond, of zowat 30.000 vrachtwagens, gespreid over een klein jaar. Wij vragen onze vrachtwagenchauffeurs om traag te rijden in de bebouwde kom.

Mocht u vragen hebben, of opmerkingen, aarzel dan niet ons te contacteren, via mail, brief, telefoon, of ter plaatse op het Infopunt. Infopunt Project Gent Sint-Pieters. Districtsgebouw NMBS-groep. Koningin Maria-Hendrikaplein 2, 9000 Gent (open op di. 14-16 uur en do. 10-12 uur) tel. 09 241 24 11. In afwachting wensen wij u een gezond, veilig en gelukkig 2008.

Met vriendelijke groeten,

Greet Riebbels, Communicatie Project Gent Sint-Pieters.

v.u. Daniel Termont, voorzitter stuurgroep, p/a Botermarkt 1, 9000 Gent

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.