Voskenstunnel weer open voor verkeer / nieuwe omleiding in K.Fabiolalaan.

Geplaatst op 07 dec. 2007

Voskenslaantunnel weer open:
Geheel volgens planning gaat de Voskenslaantunnel vanaf zaterdag 8 december 2007 weer open voor het autoverkeer.

Wegversmalling Fabiolalaan:

Op het eerste deel van de Koningin Fabiolalaan (kant Maria-Hendrikaplein, tot vlak voor de Aaigemstraat) komt er, aansluitend op de vrijgave van de Voskenstunnel, een inname van openbaar domein. Vanaf maandag 10 december 2007 krijgen de aannemers die de ondergrondse parkeergarage bouwen, een vergunning om de parkeerstrook én één rijstrook langsheen hun werf te gebruiken. De aannemers zullen de zone inrichten als een duidelijk afgebakende laad- en losstrook. De striktere scheiding tussen werf en publiek domein zal de netheid van de weg en de veiligheid voor de weggebruikers bevorderen.

Eenrichtingsverkeer en wegomleiding Fabiolalaan:

Op een deel van de Koningin Fabiolalaan (het stuk langsheen de werf) organiseert de politie voor een langere periode éénrichtingsverkeer en een wegomleiding. Auto's én fietsers die vanaf de Snepkaai naar het station rijden, volgen een verplichte omleiding via de Aaigemstraat en de Koning Boudewijnstraat, waar ze dan richting Voskenslaan (station) of Koning Albertlaan kunnen kiezen. Het parkeergebouw van de NMBS ter hoogte van de Aaigemstraat blijft bereikbaar.

In de omgekeerde richting, vanaf het Koningin Maria-Hendrikaplein naar de Snepkaai kan alle verkeer (auto's en fietsen) gewoon door. Aan de parkeerplaatsen op de Fabiolalaan (kant huizen) wordt niet geraakt.

Voor het openbaar vervoer. verandert er niets Bus 9 (tussen Mariakerke en Gentbrugge) wordt sinds september 2007 plaatselijk omgeleid ten gevolge van werkzaamheden in de Sportstraat. Het aangepaste traject blijft gehandhaafd zolang de bouwactiviteiten in de Koningin Fabiolalaan duren.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.