Vriesverlet en tijdelijke omleiding fietsers R4 (2010)

Geplaatst op 15 feb. 2010

1. Vanaf 12 februari 2010 tot vermoedelijk november 2010 zal het fietspad op de R4-binnenring plaatselijk onderbroken zijn ter hoogte van de Pégoudlaan. De aanleg van de Valentin Vaerwyckweg - dat is de nieuwe verbindingweg voor auto's en fietsen tussen de R4 en het station - zit in een fase van intensief grondverzet vlakbij het huidige fietspad. Fietsers moeten een goed half jaar omrijden. Autoverkeer op de R4 wordt niet gehinderd door de werken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de aanleg van de rotonde waarop de toekomstige Valentin Vaerwyckweg moet aansluiten. De nieuwe rotonde komt vlak naast de lus van de R4 naar de Pégoudlaan.

Fietsers die het fietspad van de R4-binnenring nemen tussen Merelbeke en Drongen zullen tussen de Kortrijksesteenweg en de Sint-Denijslaan moeten omrijden. Ze kunnen een bewegwijzerde omleiding volgen langs de R4-buitenring: oversteken naar de buitenring aan de Kortrijksesteenweg (Maaltebrug), het fietspad volgen langs de buitenring en tenslotte de ringvaart terug oversteken naar de binnenring aan de Beukenlaan (auto- en spoorwegbrug).

Wanneer de Valentin Vaerwyckweg en de bijhorende rotonde klaar zijn zullen fietsers op de binnenring R4 ongehinderd rond de nieuwe rotonde en onder de nieuwe weg kunnen doorfietsen via een fietstunnel.

Een kaartje van de precieze fietsomleiding is beschikbaar via deze link:http://pgsp.indevelopment.be/nieuws/p/bericht/fietspad-op-de-r4-binnenring-plaatselijk-onderbroken1

2. Vriesverlet vertraagt de heraanleg van de Koningin Fabiolalaan

Door de barre weersomstandigheden in december 2009 en januari en februari 2010 zijn de nutswerken en de daaropvolgende rioleringswerken en heraanleg van de K. Fabiolalaan anders gefaseerd. De licht aangepaste planning wordt per brief meegedeeld aan de bewoners en handelaars in de buurt.

Via deze link kan u de betreffende bewonersbrief lezen.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.