Weekendwerk aan het station, kant Sint-Denijslaan

Geplaatst op 15 mrt. 2011

Geachte mevrouw, geachte heer

De afbraakwerken aan het station vorderen snel. In een volgende fase wordt een eerste deel van de reizigerstunnel aan de kant Sint-Denijslaan afgebroken. Ter vervanging hiervan komt er een overdekte, hellende loopbrug die zal aansluiten op de reizigerstunnel. Op die manier zal in de toekomst de toegang tot het station vanuit Sint-Denijslaan verzekerd blijven.

Omdat de reizigersuitgang cruciaal is voor een vlotte doorstroming van de reizigers, moeten die werken worden uitgevoerd op een moment waarop er weinig treingebruikers zijn. Dit kan alleen 's nachts of in het weekend. Om nachtelijke lawaaihinder voor de omwonenden te vermijden, is er gekozen om de werken gedurende drie weekends uit te voeren. Alleen in de nacht van vrijdag 18 maart 2011 kan er lawaaihinder zijn omdat de loopbrug dan via uitzonderlijk vervoer moet worden aangevoerd.

Voor het weekendwerk zijn volgende data voorzien, telkens tussen 7 uur en 22 uur:

  • op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart 2011 (op zondag wellicht maar tot de middag)
  • op zaterdag 26 maart en zondag 27 maart 2011 (op zondag wellicht maar tot de middag)
  • op zaterdag 2 april en zondag 3 april 2011 (indien nodig)

Tijdens die weekends zal de toegang tot de reizigerstunnel vanaf Sint-Denijslaan gesloten zijn, maar het station blijft aan die kant wel toegankelijk via de oude tramtunnel en natuurlijk via Koningin Maria Hendrikaplein aan de andere kant van het station. Tijdens weekdagen is de ingang tot de reizigerstunnel open.

Met vriendelijke groeten

Het Infopunt Project Gent Sint-Pieters

Nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. U kunt ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer 09 241 24 11 of mailen naar info@projectgentsintpieters.be.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.