Werfverkeer Ganzendries - Reigerstraat - Voskenslaan - Tuinwijklaan

Geplaatst op 14 apr. 2011

Geachte mevrouw, geachte heer

Zoals u hebt gemerkt, zijn de afbraakwerken van het station aan de kant van de Sint-Denijslaan volop bezig. Dit brengt heel wat werfverkeer met zich mee.

Hoewel zoveel mogelijk de route Sint-Denijslaan - Valentin Vaerwyckweg - R4 wordt gebruikt, moet een deel van het werfverkeer in de huidige fase ook langs de Ganzendries en de Voskenslaan. De twee reizigerstoegangen - de oude tramtunnel en de reizigerstunnel met de overdekte loopbrug - verdelen de werf immers in 3 werfzones.

De zone van de Kortrijksesteenweg tot de eerste stationstoegagn is momenteel enkel te ontsluiten via de Ganzendries. Het werfverkeer kan immers niet terug via de Sint-Denijslaan omdat dit de aanvoerroute is en de vrachtwagens anders ook in de richting tegengesteld aan het verkeer rijden. Het is ook niet mogelijk om al het werfverkeer binnen de werfzone te laten terugrijden naar de Kortrijksesteenweg. Een doorgang naar de Valentin Vaerwyckweg is door de voetgangerstunnel en de voetgangers- en fietszones niet mogelijk. Het gevolg voor Ganzendries, Reigerstraat, Tuinwijklaan en Voskenslaan is dat er tijdelijk intensief werfverkeer zal zijn. Er wordt momenteel echter gewerkt aan een oplossing zodat dit werfverkeer niet langer door deze buurt moet rijden.

Aan de chauffeurs van de werfwagens is gevraagd om met grote voorzichtigheid te rijden. De aannemer zal er ook voor zorgen dat de straten regelmatig worden schoongemaakt. We verontschuldigen ons voor de overlast.

Met vriendelijke groeten

Het Infopunt Project Gent Sint-Pieters

Nog vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. U kunt ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer 09 241 24 11 of mailen naar info@projectgentsintpieters.be.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.