Werken voor verlenging tramperrons Lijn 1

Geplaatst op 27 mrt. 2014

Zoals u wellicht via de pers heeft vernomen, zal De Lijn in de loop van dit jaar de nieuwe Flexitytram in dienst nemen. Dit zijn trams die ruim 11 meter langer zijn dan de gewone Hermelijntram. Ze zullen dus een pak meer reizigers kunnen vervoeren en dit zal het comfort voor de tramreiziger op de drukke Lijn 1 sterk verhogen.

Aanpassing perrons

Omdat de trams langer zijn, moeten de perrons onder het Virginie Loveling-gebouw worden aangepast. De nieuwe perrons zullen niet alleen groter zijn en meer ruimte bieden, maar ook rechts komen te liggen van de tramsporen, wat de normale situatie is in de stad, en niet links zoals dit nu het geval is. Dit zal de toegankelijkheid en veiligheid verbeteren.

Timing

  • Op maandag 31 maart 2014 starten de voorbereidende werken aan de perrons: in die fase wordt een tijdelijk tramperron gebouwd richting centrum zodat het huidige kan worden afgebroken. Richting Flanders Expo wordt het toegankelijke perron als tijdelijk perron gebruikt. De schuilhuisjes worden tijdelijk verwijderd en de Lijnwinkel schuift een beetje op. De automaten worden verplaatst en komen naast de Lijnwinkel te staan.
  • Tussen 7 april en 13 april 2014 worden de huidige perrons afgebroken.
  • Vanaf 14 april 2014 wordt het perron richting centrum opgebouwd. Het perron richting Flanders Expo volgt rond 5 mei 2014.
Kaart met werfzones, tijdelijke perrons, aangewezen loop- en fietsroutes en de nieuwe Flexitytramperrons voor Lijn1

Kaart gewijzigd op 11/04/2014

Gevolgen voor bewoners, voetgangers en fietsers

  • Op zaterdag 5 april 2014 zal er tussen 6.15 uur en 7 uur 's ochtends een zaagsnede worden aangebracht in het toegankelijke perron richting Flanders Expo. Dit zal lawaai met zich meebrengen. De stofhinder wordt zoveel als mogelijk beperkt. Dit werk dient op zaterdag en zo vroeg mogelijk in de ochtend te gebeuren omdat de aannemer dan een half uur tijd heeft zonder tramverkeer. Daarna wordt het weer drukker op Lijn 1.
  • Door de werken zal de looplijn tussen de K. Boudewijnstraat en het K. Maria-Hendrikaplein verlegd worden. De nieuwe looplijnen worden aangeduid.
  • De inrit voor de overdekte fietsenparking wordt versmald. Fietsers worden aangeraden de ingang ter hoogte van de Tenderstraat te gebruiken.
  • De doorgang naar de tijdelijke tramtunnel blijft open.

We verontschuldigen ons voor het ongemak.

De informatiebrief kan je hier downloaden (PDF - 569Kb)

Nog vragen?
Aarzel niet om contact op te nemen met het Infopunt als u nog vragen heeft of verdere inlichtingen wenst. U kunt ons bellen tijdens de kantooruren op het nummer 09 241 24 11 of mailen naar info@projectgentsintpieters.be

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.