Werkzaamheden nutsvoorzieningen in de Sint-Denijslaan

Geplaatst op 08 jun. 2007

De komende weken vinden een aantal werkzaamheden aan nutsvoorzieningen plaats in de Sint-Denijslaan. Die werken zullen gepaard gaan met een tijdelijke afsluiting voor het verkeer. Busvervoer zal dan worden omgeleid. Wij vragen u om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en wij verontschuldigen ons voor de hinder.

Zijde achterkant station

Omdat de wegenwerken aan de Sneppenbrug en de Dupuislaan zopas beëindigd zijn, hebben de aannemers nu de toestemming gekregen om de volgende dringende werken uit te voeren.

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juni gebeurt een geleide persdoorboring onder de sporen om elektriciteitskabels naar het seinhuis te brengen. Tijdens die werken is de Sint-Denijslaan plaatselijk afgesloten tussen huisnummers 209 en 237. Auto's kunnen van beide zijden alleen tot aan de grens van de werken rijden. Te voet en per (brom) fiets kan u nog door.

Vervolgens is de afwerking van het Aquafinproject gepland. Van maandag 18 tot en met vrijdag 29 juni wordt de Sint-Denijslaan afgesloten voor doorgaand verkeer tussen huisnummers 203 en 247 (dus tussen Hotel Trianon en de ingang van de Hogeschoolsporthal, net voorbij het Vina Bovy park). Aquafin dient een tijdelijke bemalingsinstallatie te plaatsen om in 2 bouwputten de beluchter en de overkoppelingen aan te sluiten. In het afgesloten stuk kunnen de bewoners met hun auto tijdelijk niet tot aan hun huis of garage rijden. Voor voetgangers en (brom)fietsers blijft de straat open.

Het openbaar busvervoer in de Sint-Denijslaan hervat op 7 juli, wanneer de Beukenlaan weer opengaat. Alle tijdelijk afgeschafte haltes komen dan weer in gebruik (Voskenslaan, Roosakker, Polikliniek Sint-Denijslaan, Wiemeersdreef, Strandloperstraat, M. Dupuislaan, Kareelstraat, S. Streuvelslaan, Paardekop, Boesbeeklaan, Station, Sint-Rochusplein, Luchthavenlaan, Steenaardestraat, Paardekop, Dorp en Broekantstraat). (zie bijgevoegd kaartje)

Zijde A. Musschestraat

Aan het rond punt op de kruising met de Kortrijksesteenweg stootte Aquafin tijdens rioleringswerken begin mei op een onbekende hoogspanningskabel. Bovendien bleek een waterbuis van een pompstation van de stedelijke groendienst in de bouwput te lekken. Van maandag 18 tot en met vrijdag 29 juni herstelt Aquafin hier alles via een grot(er)e bouwput. De Kortrijksesteenweg wordt afgesloten in beide richtingen voor doorgaand verkeer. Er zijn omleidingen via de Krijgslaan en de Burggravenlaan.
Lokaal verkeer in de Kortrijksesteenweg blijft mogelijk. Ook de parkeerplaatsen mogen gedurende de werken verder gebruikt worden.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.