Win een weekend Londen, bedenk een naam voor een toren

Geplaatst op 12 mrt. 2010

Verzin een naam voor het allereerste kantoorgebouw aan de K. Fabiolalaan en win een weekend Londen.

Zicht vanaf Koningin Maria-Hendrikaplein

Op 11 maart 2010 is het ontwerp bekend gemaakt van de eerste kantoortoren die langs de Fabiolalaan zal worden gebouwd, precies op de kop van de nieuwe kantoor- en woonzone, aan het K. Maria-Hendrikaplein.

De ontwerpers zijn Mauro Poponcini en Patrick Loootens. In het nieuwe gebouw komen niet alleen kantoren, het lage deel van het gebouw krijgt een publieke functie waarin plaats is voor bijvoorbeeld tentoonstellingsruimte en een auditorium.

Een naam voor het karaktervolle gebouw is er nog niet.

Tot 1 mei 2010 loopt er een wedstrijd voor creatieve geesten, dus misschien ook wel voor u ?

Door mee te zoeken naar een klinkende naam voor het gebouw bepaalt de winnaar mee de identiteit van de stad Gent en schrijft hij/zij zo een stukje geschiedenis. Bovendien krijgt de winnaar een weekend Londen cadeau voor twee personen en mogen ook de tweede en derde finalist hun koffers pakken.

Een jury, samengesteld uit voormalig Gents burgemeester Frank Beke, architect Mauro Poponcini , Gents stadsdichter Peter Verhelst en de communicatieverantwoordelijke van Euro Immo Star Gwenn Nevelsteen, zal op basis van de volgende criteria de beste naam kiezen:

  • Een naam die de identiteit van het gebouw, de wijk en de stad Gent versterkt;
  • Een naam die in een reeks kan passen. De kantoortoren is immers nog maar het eerste stukje van de puzzel. Andere gebouwen in dit nieuwe stadsdeel zullen volgen;
  • Een naam waaraan een evenement kan gekoppeld worden. Denk aan het museum M in Leuven dat onlangs officieel werd ingehuldigd door de twee M-prinsessen Mathilde en Maxima.

De wedstrijd ‘verzin een naam voor het nieuwe gebouw' loopt tot 1 mei.

Meer informatie is te vinden op www.projectsofa.be.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.