Nieuwsbrief 40 - Voorwoord

De werken aan het station gaan met rasse schreden vooruit. Momenteel worden de sporen 6 en 7 aangepakt. Wie aanwezig was op het laatste werfbezoek, zag hoofdzakelijk graafwerken en de eerste kolommen. Op dit moment staat er een nieuw spoorviaduct en kan aan de nieuwe dakstructuur worden begonnen.

Deze overkapping zal architecturaal aansluiten op het reeds gerealiseerde deel en zal veel licht doorlaten. Het zal niet enkel zorgen voor het nodige comfort voor de reizigers, het ontwerp laat ook toe om zonnepanelen op het dak te installeren zodat we van het stationsgebouw Gent-Sint-Pieters een duurzaam gebouw kunnen maken. Doelstelling is om tegen het einde van dit jaar de sporen 6 en 7 opnieuw in gebruik te nemen.

Op zondag 23 april nodig ik alvast iedereen uit op een nieuw werfbezoek om de verschillende aspecten van de lopende werkzaamheden te ontdekken.

Naast de renovatie van het stationsgebouw zijn er ook heel wat ontwikkelingen gepland in de nieuwe stadsdelen langsheen de Koningin Fabiolalaan en op het Koningin Mathildeplein. Denk maar aan het nieuwe dienstgebouw voor Infrabel. Of aan het S-gebouw waar op het gelijkvloers onder andere ruimte zal komen voor publieke functies zoals een loket van de Dienst Burgerzaken, een bibliotheekautomaat en een polyvalente ruimte voor diverse activiteiten op maat van de buurt. Of het stadsgebouw met onder andere een lagere school en verenigingslokalen.

Veel leesplezier!

Mathias De Clercq,

burgemeester en voorzitter stuurgroep Project Gent Sint-Pieters

Meer weten?

Meer informatie over de laatste stand van zaken van de nieuwbouwprojecten vind je steeds op onze website:

projectgentsintpieters.be/het-project/nieuwbouwprojecten

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.