Gebruik jij de bus of tram?

Hou er dan rekening mee dat er vanaf 6 januari 2024 heel wat verandert. Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid, wordt dan in fases ingevoerd. Uitgangspunt is een betere combinatie van alle vervoersmiddelen, dus zowel trein, tram, bus, fiets als wandelen.
DSC busstation

Er komen in totaal 4 tramlijnen in Gent. Drie ervan komen langs station Gent-Sint-Pieters. Ze krijgen evenwel andere nummers en zullen ook een andere route volgen. Ook heel wat buslijnen krijgen een ander nummer of een aangepaste route.

Op drukke assen zullen er meer bussen rijden. ’s Avonds kun je veel later op de bus of tram rekenen.

Op plaatsen waar de vraag naar openbaar vervoer minder groot is, is er De Lijn Flex. Dat zijn de vroegere belbussen die je al vanaf 6 december kunt reserveren via de Hoppinapp, -website of -centrale.

Sinds 15 november 2023 is De Lijn gestart met een campagne, onder andere via delijn.be/nieuwenet, de app, de routeplanner, folders en informatie aan de Lijnhaltes.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.