Nieuwsbrief 41 - nieuwe fietsenparkings!

Voor de kerstvakantie wordt er een nieuwe overdekte fietsenparking geopend aan de kant van het Koningin Mathildeplein. De parking bevindt zich op het gelijkvloers, onder de treinsporen, in de richting van de Ganzendries. De fietsparkeerplaatsen zijn deels definitief, deels tijdelijk. In totaal kunnen 1.160 fietsen daar een plaatsje vinden.
20231110 FT Sganzend

In het voorjaar van 2024 komt er nog een fietsenparking bij met ongeveer 852 plaatsen. De ingang bevindt zich eveneens aan het Koningin Mathildeplein, tussen de 2 reizigerstunnels. Deze parking bevindt zich op de verdieping -1. Je kunt hem bereiken via een trap met een fietsondersteuningssysteem. Met de fiets aan de hand kun je op een makkelijke manier je fiets naar beneden en naar boven brengen.

Deze ondergrondse fietsenparking zal op het einde van de stationswerken aansluiten op de fietsenparking aan het Koningin Maria-Hendrikaplein, aan de andere kant van het station. Op het einde van de werken zullen er in en rond het station meer dan 17.000 overdekte fietsparkeerplaatsen zijn.

Werken op het Koningin Mathildeplein

Opgelet: op het Koningin Mathildeplein worden binnenkort enkele zones afgebakend waar de putten in het wegdek geëffend worden. Om de werken grondig uit te voeren, moeten alle fietsen in die zones tijdelijk weg uit de rekken.

Staat je fiets in een van deze zones? Let er dan op dat je hem tijdig weghaalt. De fietsen zullen in december worden gelabeld en de fietsen die niet zijn opgehaald door hun eigenaar, zullen in de tweede week van januari worden weggehaald. De werken vinden plaats van 15 tot 19 januari 2024. Daarna kun je je fiets daar opnieuw op een comfortabele manier parkeren.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.