Stadsgebouw

Het stadsgebouw bestaat uit een basisschool, kinderdagverblijf en verenigingslokalen.
20180627 AV DBFMCL Algemeen beeld schoolgaande jeugd
  • Functie basisschool, een kinderdagverblijf, buitenschoolse kinderopvang en lokalen voor verenigingsleven
  • Adres Koningin Fabiolalaan
  • Status ontwerpfase

Een nieuwe basisschool

In de zone B komt een stadsgebouw met daarin een basisschool voor 240 leerlingen, een kinderdagverblijf voor 28 kinderen en buitenschoolse kinderopvang voor 56 kinderen. Het gebouw voorziet ook verenigingslokalen voor o.a. jeugdwerking en voor buurtwerking.
De totale bruto vloeroppervlakte van dit stadsgebouw Fabiolalaan zal 4.198 m2 bedragen. De voorziene buitenruimte wordt 2.086 m2 groot.

Procedure

Aan de bouw van dit stadsgebouw gaat een hele procedure vooraf die reeds is gestart. Die procedure omvat drie gebouwen: twee gebouwen in Gent, namelijk het stadsgebouw aan de Koningin Fabiolalaan en een stadsgebouw in Steenakker, en een gebouw in Ninove. Op 28 mei 2019 werd de selectieleidraad gepubliceerd voor de drie gebouwen. Geïnteresseerde private partners konden zich tot 9 september 2019 kandidaat stellen. Agion (het agentschap voor Infrastructuur in het onderwijs) treedt in deze fase op als aanbestedende overheid. Deze procedure neemt veel tijd in beslag, waardoor de bouw pas binnen enkele jaren zal starten. Meer informatie over deze procedure kan je vinden op de website van sogent en in de bewonersbrief.

Ligging

Het stadsgebouw situeert zich in de zone B, vlakbij het toekomstige Rijsenbergpark.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.