Dialoogcafé S-gebouw (2017)

Op donderdag 20 april 2017 hebben een vijftigtal buurtbewoners en andere geïnteresseerden gedebatteerd over het toekomstige S-gebouw op het Koningin Mathildeplein, aan de zuidzijde van het station .

Drie ontwerpen

Tijdens het dialoogcafé stelde sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf, de ontwerpen van 3 geselecteerde projectontwikkelaars voor, waarna de aanwezigen de pro’s en contra’s van elk voorstel konden bespreken. Belangrijke aandachtspunten vormden de invulling van het gebouw, de aandacht voor duurzaamheid, de aansluiting bij de bestaande omgeving en het toekomstige plein, de architectuur, mobiliteit en het gedeeld gebruik door de buurt.

  • IMG 6838
  • IMG 6872

Jury

De bevindingen van de aanwezigen werden als advies aan de professionele jury bezorgd. Op basis van dat advies, van de adviezen van de stadsdiensten en hun eigen beoordeling heeft die jury een voorstel van rangschikking overgemaakt aan sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf.

Meer informatie over het S-gebouw vind je hier.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.