Afbraak woningen en cafes Ganzendries - Sint-Denijslaan

Geplaatst op 06 sep. 2010

Maandag 6 september 2010 begint een aannemer in opdracht van het Stadsontwikkelingsbedrijf (AG SOB)
met de sloop van 10 panden in respectievelijk de Ganzendries (drie wooneenheden) en de Sint-Denijslaan (zeven cafes). Einde november 2010 moet deze afbraak gerealiseerd zijn.

De sloop van deze huizen is noodzakelijk om hier in de nabije toekomst een modern en aangenaam complex te creëren - het zogenaamde S-vormige gebouw met ervoor het Prinses Mathildeplein.
Het gebouw zelf zal zich uitstrekken van aan de Ganzendries tot aan de hoek met de Voskenslaan. Het zal maximaal 18 meter hoog zijn en bestaan uit vijf bouwlagen. Architecturaal moet het gebouw aansluiten bij de bestaande bebouwing in de Ganzendries en Voskenslaan.
Het plein voor dit gebouw, het Prinses Mathildeplein zal ruim 4.500 m2 beslaan en zal visueel en bouwkundig de Sint-Denijslaan van aan het spoorwegtalud tot aan het S-vormige gebouw integreren in het ontwerp waardoor een ruimte van 7.500 m2 wordt gecreëerd.

INFORMATIEBRIEF: september 2010: Afbraak woningen en cafes Ganzendries - Sint-Denijslaan (PDF 187Kb)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.