Bekendmaking private partner ontwikkeling S-gebouw

Geplaatst op 14 jul. 2021
Bekendmaking private partner ontwikkeling s gebouw

Vandaag werd de private partner bekendgemaakt voor de ontwikkeling van het toekomstige S-gebouw aan het Koningin Mathildeplein. Stadsontwikkelingsbedrijf sogent heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met Acasa Group.

Het gebouw wordt door Acasa Group ontwikkeld op het Koningin Mathildeplein, aan de zuidzijde van het station, en zal een gemengde invulling krijgen. Deze zal volledig aansluiten bij de unieke locatie van het station als belangrijkste openbaar vervoersknooppunt van de stad. Op het gelijkvloers komen publieke functies die zich richten op de gebruikers van het openbaar vervoer en de buurtbewoners, zoals een loket van de Dienst Burgerzaken, een bibliotheekautomaat, de Fietsambassade, een co-working plek, een restaurant. In het gebouw komen verder 63 budget-huurwoningen, een hostel, een collectieve binnentuin en publiek toegankelijke daktuinen voor stadslandbouw voor de buurt.

Lees meer over het S-gebouw op deze pagina.

Lees hier het persbericht.

Boven: Beeld van het S-gebouw. Afbeelding 360-architecten*

* De aanleg van het Koningin Mathildeplein maakt geen deel uit van de ontwerpopdracht voor het S-gebouw. De voorgestelde visualisaties van het plein zijn hier louter illustratief en doen geen uitspraak over hoe het plein er in werkelijkheid zal uitzien. Het ontwerp van het plein zelf wordt opgemaakt naar aanleiding van de studieopdracht Masterplan Publieke Ruimte die momenteel loopt en de volledige inrichting van het openbaar domein in de ruime stationsomgeving onderzoekt.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.