Buurtvergadering natuurpark Overmeers op 21 mei 2007

Geplaatst op 21 mei 2007

Op 21 mei 2007 vond een buurtvergadering plaats over de toekomstige inrichting van het natuurpark Overmeers. In de turnzaal van het Koninklijk Atheneum, Voskenslaan 60, 9000 Gent werd het zogenaamde praatplan (presentatie (PDF - 227kb) voorgelegd aan de omwonenden. Voor het verslag (PDF - 61kb) van de vergadering: klik hier.

Algemene situering

In het kader van het project Gent Sint-Pieters wordt met de aanleg van de ontsluitingsweg naar de R4 ook het natuurgebied Overmeers ingericht en ontwikkeld tot een volwaardig natuurpark. Doel is om het zodanig aan te leggen dat de natuur zich er optimaal kan ontwikkelen en het gebied eveneens toegankelijk wordt gemaakt voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Het landschapsbureau 'Fris in het Landschap' kreeg de opdracht een ontwerp op te maken en stelt dit voor aan de aanwezige buurtbewoners. Het is immers de bedoeling om zoveel als mogelijk met de opmerkingen, suggesties en voorstellen rekening te houden bij de opmaak van het definitieve plan.

De buurtbewoners treden in dialoog met een panel, samengesteld uit Tom Balthazar (schepen van Milieu en Sociale Zaken), Rudi Neirynck (hoofd van het departement Milieu, Groen en Gezondheid), Jean-François Van den Abeele en Els Huigens (Fris in het Landschap). Burgemeester Termont is verontschuldigd.

Greet Riebbels modereert het gesprek. Zij is sinds 1 mei 2007 verantwoordelijk voor de communicatie over het project Gent Sint-Pieters.

Heeft u vragen of problemen bij het raadplegen van de documenten? Bel 09 241 24 11 of mail info@projectgentsintpieters.be

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.