Ontwerpteam gekozen voor de inrichting van het Rijsenbergpark en het openbaar domein

Geplaatst op 26 apr. 2024
DRONE zone B
Het stadsontwikkelingsbedrijf sogent heeft een team aangesteld voor het opmaken van het inrichtingsplan voor het Rijsenbergpark en het openbaar domein aan de Koningin Fabiolalaan, in de zone tegenover de Aaigemstraat tot aan de Suzanne Lilarstraat.

De zone is ongeveer 2 hectaren groot en ligt 4 meter boven de Koningin Fabiolalaan op het spoorwegtalud. Daar komt een stadsgebouw, met onder andere een lagere school, een kinderdagverblijf en verenigingslokalen. Verder zijn er in de toekomst hoofdzakelijk sociale woningen voorzien. Het Rijsenbergpark zal tussen die zone en de nieuwe gebouwen van Rinkkaai liggen.

Samen met de buurt

Het ontwerpteam zal zich in samenspraak met de buurt over de inrichting van het gebied buigen. Zij nemen ook de inbreng mee die in eerdere workshops en participatiemomenten met de buurtbewoners is verzameld.

Het definitieve ontwerp wordt in 2025 verwacht. De werken zullen gefaseerd worden uitgevoerd vanaf 2026.

Hoe gaat het verder?

Op 17 juni 2024 zal er een infomarkt plaatsvinden waar bezoekers het ontwerpteam kunnen leren kennen evenals hun verdere aanpak voor de inrichting van het openbaar domein. Op de infomarkt zal ook het stadsgebouw worden voorgesteld en zal er uitleg worden gegeven over de principes voor de verdere aanleg van de Koningin Fabiolalaan.

Buurtbewoners zullen binnenkort nog een uitnodiging voor de infomarkt ontvangen.

Bewonersbrief

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.