Resultaten digitale inspraak (sep-okt/2011)

Geplaatst op 16 dec. 2011

Project zoekt ideeën

Het Project Gent Sint-Pieters maakte voor het eerst gebruik van sociale media voor inspraak rond het nieuwe stadsdeel dat aan de Koningin Fabiolalaan in de komende jaren zal verrijzen. In totaal 473 internetgebruikers gaven hun mening. De digitale campagne liep van 14 september 2011 tot 23 oktober 2011. Inmiddels zijn de resultaten verwerkt.

Screenshot Website PGSP Sociale Media

Via Facebookadvertenties en Twitter werden sociale mediagebruikers aangezet om hun mening te geven over de sfeer en de activiteiten die ze in de nieuw aan te leggen pleinen en het park in het nieuwe stadsdeel willen zien. Dit stadsdeel is ongeveer 8 ha. groot en strekt zich uit langsheen de Koningin Fabiolalaan. Vooral in de zone vanaf de Aaigemstraat tot aan de Snepkaai, dat eigendom is van de Stad Gent vallen er, binnen de voorwaarden van het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan), immers nog heel wat strategische keuzes te maken.
De respondenten konden hun ideeën kwijt via de rubriek ‘project zoekt ideeën' op de website van het Project Gent Sint-Pieters.

Dit initiatief past in een participatietraject waarin reeds een dialoogcafé (22 juni 2010), een workshops met bewoners (25 mei 2011) en een een terreinbezoek en gesprek met leerlingen van het 5e jaar ASO van het Freinetatheneum De Wingerd (22 en 29 september 2011) hadden plaatsgevonden .

Het volledige persbericht kan je hier downloaden (PDF - 114 Kb)

Nog vragen?
Aarzel niet om contact op te nemen met
- Gisèle Rogiest, bij het Infopunt, tel. 09 241 28 09 of 0474 63 26 43 of via mail info@projectgentsintpieters.be

- Ann Manhaeve, Dienst Stedelijke Vernieuwing en Gebiedsgerichte Werking, tel. 09 266 82 55

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.