Vernieuwd station Gent-Sint-Pieters krijgt vorm

Geplaatst op 26 jun. 2014

In het Gentse Sint-Pietersstation zijn al enkele jaren werkzaamheden bezig voor het project Gent Sint-Pieters. De NMBS, Infrabel, Eurostation, De Lijn, AWV en de Stad Gent werken samen om van het station Gent-Sint-Pieters een intermodaal vervoersknooppunt te maken. Ondanks de ingrijpende werken is het station altijd in dienst kunnen blijven. Dit is te danken aan een unieke manier van werken. De perrons worden namelijk gefaseerd aangepakt en dit op drie niveaus tegelijk: in de kelder, op het gelijkvloers en op het perron. Bij de start van de zomervakantie kunnen er ook opnieuw treinen rijden op spoor 12. In 2024 zal het vernieuwde station Gent-Sint-Pieters volledig klaar zijn.

Lees hier het volledige persbericht (pdf - 164 kB).

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.