Water van de bemaling voor gebruik door de buurtbewoners

Geplaatst op 28 jun. 2024
20240625 kraantje
De aannemer heeft opnieuw een kraantje geïnstalleerd in de bocht van de Sint-Denijslaan waar buurtbewoners water kunnen afhalen dat afkomstig is van de bemaling voor de stationswerken.

Voorwaarden en afspraken

  • Het water mag alleen gebruikt worden voor huishoudelijk gebruik (tot 500 m³/jaar), vb. voor bewateren planten en bomen in de tuin. Het is dus geen drinkwater, ook niet voor dieren. Het hergebruik van dit water is steeds op eigen risico.
  • Het bemalingswater bevat ijzer en wanneer het in contact komt met lucht, kan dit zorgen voor een bruine verkleuring. Dit is niet schadelijk, maar kan wel een ongewenst effect hebben op o.a. bepaalde teelten of te reinigen oppervlaktes.
  • Om de hinder voor de buren te beperken, kan men alleen water afhalen tussen volgende uren:
    • Afhalen zonder motorvoertuigen van maandag tot zaterdag van 8 uur tot 19 uur en op zondag van 9 uur tot 16 uur
    • Afhalen met motorvoertuig: op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9 uur tot 15 uur. Op woensdag van 9 uur tot 11 uur en van 13 uur tot 15 uur. Op zon- en feestdagen niet toegelaten.

Bemaling

De bemalingsinstallatie is voorzien van peilgestuurde sensoren waardoor de bemaling tot een absoluut minimum kan worden beperkt. In december, zodra de werken van deze fase het toelaten, zal de bemaling stopgezet worden.

Ook in de volgende fase voor de verbouwing van de sporen en perrons 1 tot 3 zal de aannemer de bemaling zo beperkt mogelijk houden.

Bewonersbrief

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.