Wijziging fietsroute in de Timichegtunnel van en naar de HoGent

Geplaatst op 09 apr. 2024
20240409 LOU timicheg
Binnenkort wijzigt de doorsteek voor fietsers tussen de Koningin Fabiolalaan en Sint-Denijslaan richting HoGent.

Tot nu toe was de linkerzijde voorzien voor voetgangers en de rechterzijde voor fietsers. Binnenkort zal je als fietser eveneens tijdelijk de linkerkant moeten gebruiken.

Bouw dienstgebouw Infrabel

Tegenover het Diamantgebouw, langsheen de treinsporen, wordt een dienstgebouw voor Infrabel gezet. Momenteel werkt de aannemer nog op eigen terrein, maar binnenkort zullen er werken vlakbij het huidige fietspad uitgevoerd worden. De Timichegtunnel zal ook gebruikt worden voor het werfverkeer. Voor de veiligheid van de fietsers wordt het fietspad daarom tijdelijk verlegd naar de overkant van de tunnel .

De werken zullen 2 jaar duren. Tot die tijd en wordt dit een gemengd voet- en fietspad. Voorzichtigheid door zowel fietsers als voetgangers is dus aangewezen.

Wegwerkzaamheden

Momenteel gebeuren er aanpassingswerken zowel aan het wegdek als aan de verkeerslichten om de oversteek veilig te laten verlopen. De aanpassingen aan het wegdek zullen ook in de toekomst verder kunnen worden gebruikt zodat de oversteek voor fietsers van de HoGent naar de Timichegtunnel vlotter verloopt.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.