S-gebouw

Het S-gebouw komt aan de zuidzijde van het station Gent-Sint-Pieters. De voorbije maanden bereidde ontwikkelaar Acasa Group alles voor om begin 2024 een verkavelingsaanvraag voor het Koningin Mathildeplein en het S-gebouw in te dienen bij de Deputatie. Daarna kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd. De start van de bouwwerken is voorzien midden 2026, onder voorbehoud van het verkrijgen van de vergunningen. Dit najaar wordt de communicatie opgestart met de omwonenden en eigenaars.
360 S Gebouw Gent 2020 04 01 Beeld 03 Voskenslaan

Het gebouw krijgt een gemengde functie met diensten voor de buurt en de pendelaars: op het gelijkvloers komen de Fietsambassade, een loket van de Dienst Burgerzaken, een bibliotheekautomaat, een restaurant, een co-working space, een hotellobby en een polyvalente ruimte. Het gebouw biedt ook plaats aan 65 budget-huurwoningen en een hostel met 72 kamers. Er is ook een collectieve binnentuin, een daktuin en een tuinpaviljoen voorzien.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.