Project Rinkkaai in 2018

Geplaatst op 20 feb. 2018
Rinkkaai plein web

Eind vorig jaar verleende Ruimte Vlaanderen aan het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent een uitvoerbare verkavelingsvergunning voor de zone C. Hiermee werd een belangrijke stap gezet richting de realisatie van het project Rinkkkaai.

De volgende stap in de realisatie van het project Rinkkaai is de opmaak van de omgevingsvergunningsaanvraag. De omgevingsvergunning vervangt sinds 1 januari 2018 de zogenaamde bouwvergunning. In de omgevingsvergunning worden in detail de vorm, indeling en architectuur van de gebouwen en de fasering van de uitvoering beschreven.

In oktober 2017 werd tegen de verkavelingsvergunning een beroep aangetekend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Deze procedure loopt ondertussen verder, maar houdt niet in dat de omgevingsvergunningsaanvraag niet kan worden ingediend.

Timing:
  • De streefdatum voor het indienen van de omgevingsvergunningsaanvraag is april 2018
  • De doelstelling is om in het najaar van 2018 een goedgekeurde vergunning te verkrijgen.
  • De start van bouwwerkzaamheden is voorzien eind 2019.
  • De lancering van de verkoop is gepland in juni 2019.

Meer informatie en de planning voor verdere communicatie vind je in de bewonersbrief. Alle informatie over Rinkkaai kan je verder ook volgen op deze pagina.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.