Infomarkt (2024)

Op maandag 17 juni 2024 tussen 18 uur en 21 uur. vond er in het Infopunt een druk bijgewoonde infomarkt plaats,

Bezoekers konden er kennis maken met enkele projecten die op de oude spoorwegberm langsheen de Koningin Fabiolalaan gepland zijn.

IMG 7840 web
IMG 7844 web
Stadsgebouw

Op het programma stonden:

  • de plannen voor het stadsgebouw. In juli 2024 wordt hiervoor een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend. Het is de bedoeling dat de bouwwerken in 2025 starten en dat het gebouw eind 2026 in gebruik kan worden genomen.
  • de inrichting van het Rijsenbergpark en de publieke ruimte aan de Koningin Fabiolalaan, in de zone tegenover de Aaigemstraat tot aan de Suzanne Lilarstraat ( zone B). De komende maanden buigt een ontwerpteam zich, in samenspraak met de betrokken partners en de buurt over de inrichting van het projectgebied dat bestaat uit de zone B en het Rijsenbergpark. In 2025 moet het ontwerp voor het park en de openbare ruimte definitief zijn. De gefaseerde aanleg van het park en de openbare ruimte wordt vanaf 2026 gepland.

Daarnaast kon men ook uitleg krijgen over de principes voor de verdere aanleg van de Koningin Fabiolalaan. Er was ook een vertegenwoordiger van het project Rinkkaai aanwezig zijn om vragen over dit project te beantwoorden.

230919 plan projectontwikkeling zone B

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.