Het Rijsenbergpark

Groen is een essentieel onderdeel van de stedelijke ruimte. Met de herinrichting van de stationsomgeving komt er ook een gloednieuw park langs de Koningin Fabiolalaan. Het Rijsenbergpark zal een belangrijke rol spelen als wijkpark voor de Rijsenbergbuurt en een schakel vormen in het groene lint tussen het Citadelpark en de Blaarmeersen, het zogenaamde pad van stad naar land.

Ligging

Het Rijsenbergpark situeert zich tussen de zone B en zone C aan de Koningin Fabiolalaan. Het park sluit aan de westelijke zijde aan bij de parkzone die tussen de gebouwen van Rinkkaai (zone C) wordt aangelegd. Aan de andere kant wordt het verbonden met de groene buitenruimte rond het woon- en schoolgebouw in de zone B. Op die manier wordt een groene zone van in totaal 9.500 m² gecreëerd.

  • Locatie Rijsenbergpark
  • Rijsenbergpark

Een ontwerp op maat

Het stadsontwikkelingsbedrijf sogent staat in voor de ontwikkeling van het wijkpark dat zal zorgen voor een aangename, groene afwisseling tussen de nieuwe bebouwing. Begin 2017 stelde sogent een ontwerp- en studieteam aan voor een eerste ontwerp van het wijkpark. In de komende jaren wordt er een gedetailleerd en concreet plan uitgewerkt.

De aanleg van het park en de ontwikkeling van het project Rinkkaai worden op elkaar afgestemd.

Samen met de buurt

In 2011 gaven buurtbewoners en andere geïnteresseerden al aan hoe zij de invulling van het openbaar domein in die zone zagen. Ze vroegen om het park en de pleinen gezellig en natuurrijk te maken. Ze droomden van parken en pleinen waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en die een rustpunt vormen in de drukke stationsomgeving.

Tijdens een workshop formuleerden buurtbewoners hun ideeën en wensen. Hierna gingen de ontwerpers van Evolta aan de slag om enkele voorstellen uit te werken.

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.