Je bent hier: HomeVoorstelling projectProjectontwikkeling › Een nieuw stadsdeel

Nieuw stadsdeel

De stationsomgeving wordt opnieuw geprofileerd als een moderne ontwikkelingspool voor wonen en werken. Het Project Gent Sint-Pieters loopt op lange termijn (tot 2026) en wordt gezien als één van de belangrijkste strategische realisaties voor de komende 20 jaar binnen Gent. De projectontwikkeling maakt daar deel van uit.

Gebiedsontwikkeling K. Fabiolalaan zones

Langs de Koningin Fabiolalaan komt een volledig nieuw stadsdeel met een aantal hoge en middelhoge woon- en kantoorgebouwen. Dichtbij het station worden dit vooral kantoorgebouwen, richting de Blaarmeersen worden vooral residentiële gebouwen ingeplant. De wijk maakt deel uit van een groene as van het Citadelpark tot aan de Blaarmeersen.

Aan de zuidzijde van het station komt een nieuw, S-vormig gebouw op het nieuwe Koningin Mathildeplein. Die projectontwikkeling maakt deel uit van het Project Gent Sint-Pieters.

Door de grote omvang is de projectontwikkeling in diverse zones verdeeld:

  • De zone A loopt van het Koningin Maria-Hendrikaplein tot aan de Aaigemstraat en wordt ontwikkeld door Eurostation (project SOFA).
  • De zone B loopt van de Aaigemstraat tot aan de Suzanne Lilarstraat en wordt ontwikkeld door sogent, het stadsontwikkelingsbedrijf van Stad Gent.
  • De zone C start aan de Suzanne Lilarstraat en loopt tot aan de Snepkaai (Leie) en wordt ontwikkeld door sogent.